PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović čestitao Bećiroviću: Narod je u Vama vidio lidera koji je posvećen izgradnji evropske, građanske, multietničke države BiH

Vaša ubjedljiva pobjeda dokaz je velikog povjerenja u Vaš program utemeljen na politikama ljevice koje projektuju slobodna i održiva društva, što je većinski prepoznao vaš elektorat, naveo je Đukanović

Bećirović i Đukanović: Dobri odnosi sestrinskih partija. Pixsell / Avaz

E. Ć.

5.10.2022

Predsjednik Crne Gore i lider Demokratske partije Socijalista (DPS) Milo Đukanović, uputio je čestitku novoizabranom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću.

- U ime Demokratske partije socijalista, i u svoje ime, upućem Vam najsrdačnije čestitke povodom pobjede u izboru za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Vaša ubjedljiva pobjeda dokaz je velikog povjerenja u Vaš program utemeljen na politikama ljevice koje projektuju slobodna i održiva društva, što je većinski prepoznao vaš elektorat, kao što je u Vama vidio lidera koji je posvećen izgradnji evropske, građanske, multietničke države Bosne i Hercegovine. To je i priznanje za Vaše bogato političko iskustvo, posvećeno tom cilju.

Čvrsto vjerujem da će Vaš angažman u Predsjedništvu BiH dati ključan doprinos daljem razvoju bosanskog društva, kao i da će uspješna realizacija ciljeva Vaše programske agende usmjerene na rješavanje ekonomskih i socijalnih problema u funkciji boljeg života vaših građana, jačati status socijaldemokrata na političkoj sceni.

Želim da Vas uvjerim da možete računati na punu podršku Demokratske partije socijalista Crne Gore, koja je snažno posvećena saradnji sa susjedima, promociji očuvanja regionalne stabilnosti i ostvarenju zajedničkog evropskog cilja.

U nadi da će naše sestrinske partije nastaviti da doprinose tradicionalnom prijateljstvu i jačanju dobrosusjedskih odnosa naših država, molim Vas da primite izraze mog najvišeg uvažavanja i srdaćne pozdrave - napisao je Đukanović u pismu upućenom Bećiroviću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.