SARAJEVO

Vilić i Lagumdžija potpisali Sporazum o saradnji u vezi sigurnosti tajnih podataka

Učesnici sastanka su istakli značaj Sporazuma između ove dvije institucije Bosne i Hercegovine

Mirsad Vilić i Halil Lagumdžija tokom sastanaka. DKPT BIH

A. O.

6.10.2022

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Halil Lagumdžija potpisali su danas Sporazum o saradnji u vezi sigurnosti tajnih podataka.

Učesnici sastanka su istakli značaj Sporazuma između ove dvije institucije Bosne i Hercegovine, kao i uvjerenje da će uspješno odgovoriti izazovima koji im budu postavljeni u budućnosti.

Direktor Vilić je ovom prilikom istakao da potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja početak dobre partnerske saradnje i omogućit će Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH pojednostavljenu proceduru u svim kriznim situacijama vezanim za sigurnost tajnih podataka.

Predsjednik Lagumdžija je istakao opredijeljenost Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH da svojim kapacitetima nastavi pružati efikasnu podršku nadležnim institucijama za provođenje zakona u BiH. Također je naglasio značaj Direkcije, kao jedne od policijskih agencija na državnom nivou, te njenom ulogom u sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.