SARAJEVO

Počela sjednica Vlade FBiH: Razmatra se i o prijemu radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj

Predloženo je i donošenje odluke o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za poticaje pojedincima pri kupovini električnih automobila

Sjednica u toku. VLADA FBiH

A. O.

6.10.2022

Redovna 333. sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine počela je u Sarajevu.

Prema usvojenom dnevnom redu, Vlada bi trebala, između ostalog, utvrditi dva teksta zakona. Riječ je o prednacrtima zakona o jedinstvenim načelima i okviru materijalne podrške osobama sa invaliditetom, te zaštiti mentalnog zdravlja, a koje su predložila resorna federalna ministarstva.

Planirano je i donošenje odluke za uvezivanje radnog staža radnicima rudnika uglja u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH. Odluka se odnosi na uplatu zaostalih neuplaćenih obaveza za penzijsko i invalidsko osiguranje za uvezivanje radnog staža radnicima ovih rudnika. Na dnevnom redu je i usvajanje informacije o provođenju aktivnosti za prijem radnika u rudnike mrkog ulja Đurđevik, Zenica i Kakanj.

Također, Vlada bi trebala da se izjasni o informaciji o kreditu Evropske investicijske banke i KfW-a za finansirane projekta Vjetroelektrana Poklečani, kao i o aktivnostima u postupku izdavanja energetskih dozvola privrednom društvu ECO-WAT Kiseljak za izgradnju pet fotonaponskih elektrana na lokalitetu općine Stolac.

Predloženo je i donošenje odluke o izboru korisnika sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za poticaje pojedincima pri kupovini električnih automobila, za prvi kvartal, odnosno period od 3.6.2022. do 31.8.2022. godine

O najvažnijim odlukama, rješenjima i zaključcima sa današnje sjednice Vlade FBiH javnost će biti upoznata putem saopćenja.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.