NA TRGU KRAJINE

Trivić poručila na protestima u Banjoj Luci: Borba je tek počela, ja se neću umoriti

Kradu ovaj narod sve dane u godini, i onda dođe jedan dan u četiri godine i pokradu brutalno, mafijaški i taj dan, poručila je Trivić

Trivić: Mi smo je tek počeli. Siniša Pašalić / Ringier

H. J. I.

6.10.2022

U Banjoj Luci održan je protest opozicije. Stotinama prisutnih građana na Trgu Krajine obratila se Jelena Trivić, kandidatkinja za predsjednicu RS. 

- Neko mi je rekao u koloni "Jelena zbog tebe smo ovdje", ja sam rekla nisam pokradena ja, pokraden je narod RS. I to im neću priznati. Krađu nikada priznati neću, a pogotovo ne krađu narodne volje. Kradu ovaj narod sve dane u godini, i onda dođe jedan dan u četiri godine i pokradu brutalno, mafijaški i taj dan. I kažu Jelena priznaj poraz. Ne, krađu vam nikada priznati neću. 







Da poručim i svima vama kojima se neizmjerno zahvaljujem što ste slobodni ljudi, što ste došli ovdje da podržite ono što se zove ustavni poredak RS, jer mi ovdje branimo ustavni poredak RS. Vi imate pravo na fer i poštene izbore koje vam je neko uskratio. Mi ovdje branimo sebe i RS. I da poručim nešto njima koji ovo gledaju, ja se umoriti neću.

Trajat će ova borba. Mi smo je tek počeli. Ima nas dovoljno. Možda će se neko u nekom momentu...imate djecu kući. Imate bolesnu majku, odete odmorite. Ja nemam pravo da budem umorna. Ja nemam pravo da odustanem, ja nemam pravo da im se povučem i neću im se povući.


Znate zašto nemam pravo? Zbog stotina onih i zbog vas koji ste izložili sebe. Ovaj momak je izložio sebe. Na njega su poslali mafijaše, batinaše. Da živimo u normalnoj državi sa tog video snimka ti bi već bili u pritvoru, ali mi očigledno ne živimo u normalnoj državi. Nema pravne države. Zajedno se borimo zbog ovog momka i stotine takvih koje je neko batinao tokom izborne noći i žena koje su tjerali da napuste biračka mjesto. Zbog toga ja ne smijem da odustanem. Hvala ti Njegoše.


Još ću jednom ponoviti. Nisam pokradena ja, pokradena je narodna volja, pokraden je narod RS. Ovo je tek početak naše istrajne borbe da dokažemo istinu i šta se desilo. Podnijeli smo niz prijava, izjava i pravnih stvari. Ali i ovo što radimo večeras, ovo što smo prošetali nam je omogućio Ustav RS. I ovo je vid ustavne borbe koji nam stoji kao civilizacijski čin i hvala vam na tome što ste bili hrabri, slobodni, što ste hrabriji nego mi i mi zbog vas ovu bitku ne smijemo napustiti. Jer ako je napustimo sada nema nazad. Nema nazad. Mi moramo u ovome da istrajemo i ponovit ću ovo je tek početak. Očekujte još mnogo, mnogo okupljanja.


Čeka nas dugotrajna borba. I Vukan je to rekao. Iskoristit ćemo svaku mogućnost da im se suprotstavimo i dokažemo istinu. Da dokažemo da smo pokradeni i mi i narod RS i nećemo odustati. Još da vam kažem nešto za kraj. Iza one rečenice da nema šetnje stoji samo jedna činjenica a to je njihov strah. Ne od nas nego od vas. Imajte to u vidu. To je njihov strah.


Hvala vam, nastavit ćemo ovu borbu i pravnim i ovim putem i svim drugim mehanizmima koji nam stoje na raspolaganju. I još jednom ja nemam pravo da se umorim. Ja nemam pravo, vi svi možete, ja se umoriti neću. I neka čuju oni koji znam da to slušaju: Mislili ste pokrasti dlanom o dlan i hajmo dalje kao uvijek do sad. E neće biti kao do sad. Ja vam to obećavam - zaključila je Trivić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.