VRIJEDNOST 8,64 MILIONA

Firma koja je stavljena na crnu listu SAD gradi zatvor na Igmanu

Projekat obuhvata izgradnju četiri objekta

Zatvor na Igmanu: Izgradnja je počela 28.9.2021. godine. Avaz / Printscreen

Piše: H. J. I.

7.10.2022

Ministarstvo finansija SAD u ponedjeljak je proširilo crnu listu na kojoj se našao i Slobodan Stanković, biznismen povezan s Miloradom Dodikom.

Stanković je jedan od osnivača i vlasnik kompanije Integral Inženjering. 

Stanković je jedan od osnivača i vlasnika kompanije Integral Inženjering. Printscreen / Privredna komora RS

Ovako su SAD objasnile sankcije Stankoviću.

- Slobodan Stanković, jedan od najbogatijih pojedinaca u BiH, dugogodišnji je vlasnik Integral Inženjering A.D. Laktaši (Integral), velike inženjerske firme u RS. I Stanković i Integral dovode se u vezu sa korupcijom u građevinskom sektoru, gdje je Integral dobio neke od najvećih projekata u RS zahvaljujući svojoj blizini rukovodstvu RS. Veliki građevinski projekti se često predaju Stankoviću bez fer i otvorene konkurencije. Ogromna većina Stankovićevog bogatstva dolazi iz javnog novca - naveli su iz Ministarstva finansija SAD. 

Stanković i njegova kompanija Integral Inženjering završili na crnoj listi SAD. Printscreen / Ministarstvo finansija SAD

Uz Stankovića, na crnoj listi se našla i kompanija Integral Inženjering. 

Prije nego što je završili na crnoj listi SAD, Stanković i Integral Inženjering su prošli na tenderu te su započeli izgradnju pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda Sarajevo. Izgradnja je počela 28.9.2021. godine.
Na crnoj listi se našla i firma Integral Inženjering. Printscreen / Ministarstvo finansija SAD

Radovi, čija je ugovorna vrijednost 8,64 miliona KM (4,42 miliona eura) se izvode na Igmanu. 

Nadzor nad radovima vrši Safege Bosnia d.o.o., Sarajevo. Projekat obuhvata izgradnju četiri objekta. Jedan za kontrolu ulaska, jedan za smještaj pritvorenika, administraciju i uslužni ubjekat, u ukupnoj površini od 4.375 metara kvadratnih. Kad kompleks bude završen, pritvorska jedinica će omogućiti smještaj za 300 pritvorenih osoba.

Radovi još uvijek nisu završeni. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.