SKY MAFIJA

Šta je narkodiler ispričao u Tužilaštvu BiH: Ko je štitio Elvisa Keljmendija!?

Tužiocima je otkrio ko su bili članovi njegove narkogrupe, ali i imena nalogodavaca i pomagača u pravosuđu

Keljmendi: Propjevao tužiocima. Avaz

Piše: M. Aš.

11.10.2022

Istraga Tužilaštva BiH koja se odnosi na narkomafiju koja je uvozila tone narkotika u državu i pri tome zaradila desetine miliona eura tek se zahuktava i u narednom periodu dobit će novi epilog.

Očekuju se nova hapšenja prema nalogu ove pravosudne institucije!


Nabavka droge

Razlog za to je iskaz Elvisa Keljmendija, koji je prošle sedmice prebačen iz zatvora u Vojkovićima u kućni pritvor. Keljmendi je, o čemu smo već pisali, pristao na saradnju s Tužilaštvom. On je u pritvoru, nakon što je uhapšen u Neumu, proveo tri mjeseca.

Međutim, da bi Tužilaštvo BiH predložilo mjere zabrane, zauzvrat je Keljmendi morao propjevati i, kako saznajemo, propjevao je do kraja. U detalje je ispričao kako je išla nabavka narkotika, marihuane i spida iz Albanije te kokaina iz Nizozemske.

Tužiocima je otkrio ko su bili članovi njegove narkogrupe. Trojica su već u pritvoru Ajlin Ahmić, Anel Sejfović i Adi Nukić. Po ostale će ubrzo stići policija.

Ali mnogo je važnije pitanje ko su bili Keljmendijevi nalogodavci, za koga je radio i ko mu je bio zaštita u pravosuđu i policijskim agencijama.


Konkretne mjere

Njegov iskaz već je, kako saznajemo, pomogao Tužilaštvu da sklopi mozaik kada su u pitanju relacije s pojedinim tužiocima. Uskoro se očekuju i konkretnije mjere, prije svega Ureda disciplinskog tužioca.

Kako se Sky dešifrira, dolaze nove kripte, tako na vidjelo izlaze nevjerovatni detalji dobro osmišljenog uvoza narkotika pod palicom određenih policijsko-tužilačkih struktura

Kokain prodavali za 90.000 KM

Keljmendijeva grupa drogu kanabis prodavala je po cijeni od 900 do 2.300 eura po kilogramu, kokain od 35 do 45 hiljada eura po kilogramu, heroin od 15 do 20 hiljada eura po kilogramu, a spid od 1.000 do 2.000 eura po kilogramu osobama koje su drogu rasparčavale i u manjim količinama prodavale konzumentima na području Sarajevskog kantona, Istočnog Sarajeva, srednje Bosne i šire - stoji u dokazima Tužilaštva.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.