FILM "RS:BORBA ZA SLOBODU"

Majke enklave Srebrenica i Žepa: Zabranite prikazivanje filma o lažima o bh. entitetu RS

Film negira genocid, agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu i historiju BiH s namjerom da pruži dodatnu snagu negatorima genocida u Srebrenici, navode

Političko rukovodstvo RS-a, oni koji su osmislili i podržavaju ovaj film, podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

11.10.2022

Kontroverzni srbijanski reditelj Boris Malagurski je u Srebrenici snimao kadrove za svoj novi film "RS: Borba za slobodu". Nakon toga uslijedio je niz reakcija. Reagirao je Institut za istraživanje genocida Kanada. Tom prilikom oglasilo se i Udruženje Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa".

- Mi majke i supruge ubijenih u genocidu u Srebrenici i svjedoci genocida okupljeni oko Udruženja Pokret Majke enklava Srebrenica i Žepa, Udruženja Žene Podrinja-Bratunac i Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini, pozivamo sve one koji su na putu istine, u Evropi i svijetu, sve koje vodi razum, da dignu svoj glas i zahtijevaju zabranu prikazivanja filma o lažima o bh. entitetu RS "Srpska The struggle for freedom" čija projekcija je najavljena u brojnim gradovima zemalja Evropske unije tokom mjeseca oktobra i novembra ove godine - navode u saopćenju.



Agresija Rusije

Film negira genocid, agresiju na državu Bosnu i Hercegovinu i historiju BiH s namjerom da pruži dodatnu snagu negatorima genocida u Srebrenici - onima koji su činili zločine protiv čovječnosti i genocid, onima koji slave te zločince i podržavaju njihove izvršioce.

Političko rukovodstvo RS-a, oni koji su osmislili i podržavaju ovaj film, podržavaju agresiju Rusije na Ukrajinu.

Pitamo, da li biste danas ili sutra pristali da vam Rusi u vašim zemljama prikazuju filmove o Krimu, Donjecku, Luganskoj, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti u Ukrajini?


"Dignite glas"

Zasigurno ne bi!

Zbog toga, zaustavite i spriječite prikazivanje filma i akcije ruskih satelita u Evropi.


Dignite glas protiv laži koje promovira ovaj film, jer to će biti glas podrške istini, demokratiji, međunarodnom pravu i podrška žrtavama genocida i glas protiv onih koji su protiv multukulturne Bosne i Hercegovine koja teži članstvu u Evropsku uniju i NATO-u, poručeno je iz Udruženja. 

Objava na Twitteru reditelja. TWITTER / PRINTSCREEN

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.