PRODAJA SIMBOLA GRADA

Na protestima u Zavidovićima poručili da im uzmu NES-ovog načelnika, a da ostave Ćiru

Pozivamo sve političke subjekte u našem gradu da ostave na stranu sve podjele, stranačke interese i prepucavanja i da zajedno radimo na zaustavljanju prodaje našeg Ćire, poručio je jedan od organizatora

S. S.

13.10.2022

Protesti u Zavidovićima - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Neformalna grupa građana danas je održala mirnu protestnu šetnju povodom najavljene prodaje simbola Zavidovića parne mašine "Kusače", kojoj je prisustvalo oko 500 Zavidovićana.

Mirnom šetnjom su pokazali jedinstvo i masovnim odzivom na proteste poslali poruku svima da historijski spomenici i simboli Zavidovića nisu na prodaju.

Ispred okupljenih Zavidovićana obratio se Džemil Hamzić, član neformalne grupe koja je organizator ove šetnje, koji je jasno izrekao zahtjeve u ime svih okupljenih.

- Pozivamo sve političke subjekte u našem gradu da ostave na stranu sve podjele, stranačke interese i prepucavanja i da zajedno radimo na zaustavljanju prodaje našeg Ćire. Također pozivamo gradonačelnicu Sarajeva Benjamina Karić i gradsku upravu Sarajeva da odustanu od kupovine i u dogovoru sa predstavnicima našeg grada nađu rješenje da Ćiro ostane u našem gradu - kazao je Hamzić.

Jedna od poruka sa protesta je bila "Uzmite Hašima, ostavite nam Ćiru." Hašim je inače gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović iz redova NES-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.