GORE DRUŠTVENE MREŽE

Burne reakcije nakon što je Juratović govorio za "Avaz" o napadima Izetbegovićevih podanika na Šmita

Ako odbijanje rasističkih odluka Kristijana Šmita znači da smo Izetbegovićevi podanici, onda je Josip Juratović podanik Ante Pavelića kad ih podržava, kaže Suljagić

Suljagić se među prvima oglasio. Avaz

Piše: E.Ma.

15.10.2022

Nakon što je Josip Juratović, zastupnik i član Odbora za evropska pitanja Bundestaga, govorio za "Dnevni avaz" uslijedile su burne reakcije na društvenim mrežama.

Juratović je za naš list , između ostalog, kazao da napade na visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt) smatra dodatnim dokazom da politike na vlasti ne žele evropski put, jer je Šmit počeo raditi posao koji su oni godinama izbjegavali.

On je istakao i da najžešći napadi na Šmita dolaze iz Demokratske fronte, te da je uvjeren da ta stranka samo radi posao za druge.

- Oni već dugo dijele uloge u BiH, pa kad jedan uđe u probleme, onda nastupa drugi. Mnogo je poštenih ljudi i političara u BiH, ali ova hajka pojedinaca na Šmita, pod utjecajem Izetbegovićevih podanika, vodi se zbog strepnje od ulaska BiH u EU - rekao je Juratović za "Avaz". 


Ove njegove izjave pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama, a među prvima se oglasio Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari.

- Suspenzija demokratskog poretka za koju je odgovoran Kristijan Šmit na polju političkog predstavljanja se nimalo ne razlikuje od suspenzije poretka koja je nastupila okupacijom BiH od strane NDH. Posljedice su iste: niko nema legitimitet da nas zastupa u okupacionim vlastima“, poručio je Suljagić u prvoj objavi na Twitteru.

Nakon toga uslijedio je i odgovor Juratoviću.

- Ako odbijanje rasističkih odluka Kristijana Šmita znači da smo Izetbegovićevi podanici, onda je Josip Juratović podanik Ante Pavelića kad ih podržava - poručio je Suljagić.


Reagirao je i Dženan Đonlagić, član Predsjedništa Demokratske fronte.

- Kristijana Šmita brani Orbanov podanik! Izjava Orbana “Izazov sa Bosnom je kako integrisati zemlju sa 2 miliona muslimana” se uklapa u ovu bezočnu laž u kojoj nas naziva podanicima - naveo je Đonlagić uz objavu iz "Dnevnog avaza".


Na ovu objavu, reagirao je jedan od Đonlagićevih pratilaca na Twitteru.

- Šta je sad ovo?! Ni Juratović ne valja više??!! A do juče je bio najbolji haver našeg Adisa Ahmetovića! Oh, Bože! Pa, dokle više izdaje i kosmičke zavjere protivu nas Bošnjaka - piše u komentaru ispod Đonlagićeve objave.

Na ovaj tekst, bilo je i drugih komentara na Twitteru:

"Sve nas je strpao u isti koš, bez obzira što ja nisam nikad bio Bakirov podanik i većinom sam bio njegov kritičar ! Ali sam u očima Juratovića kao i u očima drugih UZP ovaca Bakirov podanik", "Ne znam zasto onda niskog predstavnika zovu ovih dana na audiciju", "Nisam simpatizant ni SDA, a kamoli navedenih izetbegovića! Odbijam ovu za nas skupu zezanciju Šmita u korist jedne ekipe…. Ja se protivim nagraditi UZP (kao što je nažalost slučaj sa RS) a Juretu to ipak krivo….njemu je to ok protjerati, pobiti pa se praviti Šmit", neki su od komentara.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.