MEDICINSKI TRANSPORT

Djevojčica iz Banja Luke helikopterom prebačena u Beograd na liječenje

A.P. rođena 2010. godine, zbog akutno nastalog i nekontrolisanog masivnog krvarenja iz UKC RS prebačena u Beograd radi daljeg zbrinjavanja i liječenja

Usjpješan transport djevojčice. Arhiva / Nezavisne

A. Č. / Srna

15.10.2022

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekarski tim iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS transportovali su djevojčicu A.P. (12) iz Banjaluke u Beograd radi daljeg zbrinjavanja i liječenja.

Direktor Helikopterskog servisa RS Boban Kusturić rekao je Srni da su pripadnici Helikopterskog servisa i ljekarski tim iz UKC danas izvršili 54. vazdušni medicinski transport u ovoj godini.

- Nakon uspješne koordinacije i efikasne pripreme, izvršen je, u prijepodnevnim časovima, transport pacijentkinje A.P. rođene 2010. godine, koja se upućuje, zbog akutno nastalog i nekontrolisanog masivnog krvarenja iz UKC Republike Srpske u Institut za majku i dijete Beograd radi daljeg zbrinjavanja i liječenja", istakao je Kusturić.

On je dodao da pripadnici Helikopterskog servisa i ljekari UKC Republike Srpske i dalje uspješno nastavljaju sa operacijama vazdušnog medicinskog transporta, kada god je to neophodno, kako bi stanovnicima Srpske obezbijedili svu neophodnu pomoć i najbolje uslove za liječenje u zemlji ili u regionu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.