U SARAJEVU

Podžić u posjetu primio vojnog atašea Grčke: Izraženo zadovoljstvo uspješnom saradnjom

Brigadir Tomaidis se zahvalio na prijemu, ocijenivši saradnju ministarstava odbrane veoma dobrom

Tomaidis i Podžić. MO BIH

A. O.

17.10.2022

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je u nastupnu posjetu primio vojnog atašea Republike Grčke brigadira Teočarisa Tomaidisa (Theocharisa Thomaidisa), sa kojim je razgovarao o bilateralno-odbrambenoj saradnji dvaju ministarstava odbrane, te o drugim aktuelnim pitanjima.

Ministar Podžić je na početku, uz riječi dobrodošlice brigadiru Tomaidisu, izrazio zahvalnost za podršku koju Republika Grčka kontinuirano pruža kada je u pitanju reforma sistema odbrane i integracijska podrška na putu Bosne i Hercegovine ka EU i NATO-u. Također, ministar je izrazio zahvalnost za podršku po pitanju školovanja pripadnika OS BiH na školama i akademijama u R. Grčkoj, te učenju grčkog jezika u nastavnim centrima OS BiH u Banjoj Luci, naglasivši da tradicionalno prijateljski odnosi trebaju da se nastave.


Sa održanog sastanka. MO BIH

Brigadir Tomaidis se zahvalio na prijemu, ocijenivši saradnju ministarstava odbrane veoma dobrom. Posebno je izdvojio realizaciju kurseva grčkog jezika u Banjoj Luci, čije nastavne centre je posjetio, te se upoznao sa dijelom pripadnika koji se trenutno školuju, o kojima je iznio jako pozitivno mišljenje. “Velika je čast vidjeti da se toliki broj ljudi školuje na učenju grčkog jezika, to su časni ljudi, stvoreni za ulogu koju obavljaju u OS BiH”, rekao je Tomaidis.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo uspješnom saradnjom dvije zemlje u oblasti odbrane, sa željom da se ista nastavi i u budućnosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.