OGLASILI SE IZ PDP-A

Borenović i Trivić: Izbori su bili teško organizovano krivično djelo

Ovo je organizovana izborna krađa većeg broja lica koji su bili u biračkim odborima ali i nalogodavcima iz vrha vlasti RS, rekao je Borenović i najavio nove tužbe

Borenović i Trivić: Očigledna izborna krađa. Screenshot / BN

E. Ć.

17.10.2022

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović i potpredsjednica te stranke, te kandidatkinja za predsjednicu RS Jelena Trivić održali su press konferenciju nakon što je u Glavnom centru za kontrolno brojanje utvrđeno da su na 450 od 528 biračkih mjesta iz Bijeljine, Banje Luke i Doboja uočene nepravilnosti.

Borenović se medijima obratio s porukom da se 2. oktobra desila krađa, ističući da je to bila brutalna krađa i da je zahtjev za ponovnim brojanjem bio opravdan.

- Ovo je organizovana izborna krađa većeg broja lica koji su bili u biračkim odborima ali i nalogodavcima iz vrha vlasti Republike Srpske - rekao je Borenović i najavio novu prijavu protiv tih lica tužilaštvu BiH.

Nakon Borenovića, obratila se i Trivić.

- Ovo je sistemska organizovana krađa izbora - rekla je Trivić, navodeći da se nije moglo slučajno desiti da se glasovi njoj smanjuju, a njenom protivkandidatu povećavaju.

- To je dokaz da su izbori održani na nedemokratski način. Ovo će trajati i oni koji su činili krivično djelo morat će da odgovaraju, jer je krađa izbora krivično djelo - istakla je Trivić, dodavši da je selektivan pristup tužilaštva do sada.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.