PREDSJEDNIK NIP-A

Konaković o SDA-HDZ: Tužno vas je gledati, izgledate kao umorni bračni par koji se ne razvodi samo zbog imovine

Izgubili biste mnogo, u smislu kontrole imovine, koja u ovom slučaju nije čak ni vaša, nego državna, istakao je Konaković

Konaković: Nema više ljubavi između dvije najjače stranke u FBiH. Screenshot

Piše: E. Ć.

19.10.2022

Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine obratio se i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković koji je uputio kritikuju vladajućim strankama SDA i HDZ.

- Došao sam da damo doprinos ovom procesu koji najbolje oslikava i pokazuje stanje u Federaciji i zapravo taj odnos koalicionih partnera koji je najveća prepreka državi Bosni i Hercegovini, pogotovo ovom dijelu entitetu FBiH. 

I nekako je tužno gledati kako taj vaš brak dugogodišnji onako bez više ikakve ljubavi i emocija vas dvije najjače stranke u FBiH koliko zapravo proizvodi štete to što vi jedni druge jedva gledate. Izgledate kao umorni bračni par koji se ne razvodi samo zbog imovine jer bi ta brakorazvodna parnica skupo koštala. 

Izgubili biste mnogo, u smislu kontrole imovine, koja u ovom slučaju nije čak ni vaša, nego državna. I ne bi to sve bilo ni problem da to nema posljedice na život u ovoj zemlji iz koje godišnje ode zbog vas i ovakvih 170 hiljada ljudi iz svih dijelova, pogotovo iz onih iz kojih dolazite - rekao je Konaković.

Naveo je kako se tjeraju građani da između dva zla biraju manje.

To građani ne zaslužuju. Vi ste neodgovorna vlast. Grehota će biti ako ta vaša ljubav prema imovini budu koncept upravljanja državom. Ovo je tužna slika realnosti BiH. Danas nema fulati Dom naroda, stigla naredba iz stranaka jer su dvije stranke zadovoljne izborom sudija Ustavnog suda - dodao je predsjednik NiP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.