PREMIJER LIGA BIH

Handžić u finišu srušio Široki Brijeg, bez golova u Doboju kod Kaknja

Igman je prvu šansu imao u 43. minuti, kada je Bešagić šutirao, a Ćetković sjajnom paradom skinuo ovaj udarac

Remi u Doboju kod Kaknja. FACEBOOK / FK BORAC BANJA LUKA

S. S.

22.10.2022

U meču bez mnogo sadržaja za publiku Igman je u Doboju kod Kaknja remizirao protiv favoriziranog Borca iz Banje Luke u okviru 15. kola BH Premijer lige.

Borac je imao nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali o ozbiljnosti tih šansi najbolje govori činjenica da Borac u ovom meču nije imao niti jedan šut u okvir gola.

Igman je prvu šansu imao u 43. minuti, kada je Bešagić šutirao, a Ćetković sjajnom paradom skinuo ovaj udarac. Početkom drugog poluvremena Borac je imao posjed, a Igman je stvarao ozbiljnije šanse.

Najbolja šansa za goste je bila u 75. minuti kada je Kulašin imao neuspješan pokušaj loba. U završnici meča je bilo po nekoliko šansi na obje strane, ali bez golova.

U Trebinju je još jednom sjajnu formu potvrdio Handžić, koji je donio pobjedu protiv Širokog Brijega. Osim gola Handžića vrijedi izdvojiti i penal, koji je za Leotar promašio Aćimović. U 70. minuti Bagarić dobija dobija crveni karton, što otežava situaciju Širokom Brijegu. Handžić je postigao gol u samoj završnici meča, nakon asistencije Đoke Milovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.