CENTRALNI DNEVNIK

Nijaz Nanić, brat rahmetli heroja Izeta: Za djecu koja nisu SDA ovdje nema hljeba

Izetov sin mi je rekao: "Vratio bih se u BiH, ali da ponovo moram otići kod nekoga da tražim posao, taj se ne bi proveo dobro"

Nijaz Nanić: Izetova djeca su otišla iz BiH. FACE TV

S. S. / FACE TV

22.10.2022

Nijaz Nanić, brat rahmetli heroja rata Izeta, gostovao je na FACE televiziji, gdje se između ostalog osvrnuo i na objavu koja je na društvenim mrežama izazvala dosta pažnje, a ticala se zloupotrebe lika i djela slavnog komandanta.

- Moja objava na društvenim mrežama bila je potaknuta pojedinim aktivistima SDA koji su djelovali u USK. Tražio sam da se lik i djelo Izeta ne upotrebljavaju u te svrhe. To se protumačilo suprotno, izazvalo je buru reakcija SDA kadrova i botova, uvukli su me u ostatak priče i dali mi do znanja da je vrijeme da kažem sve što trebam - kazao je Nanić.

Dodao je da je način ponašanja vladajućih struktura kulminirao posljednjih godina. 

- Za djecu koja nisu SDA, ovdje nema kruha. Izetova djeca su otišla iz BiH, Njegov stariji sin je uspio dobiti posao u Direkciji za ceste, tu su ga "vozali", smučilo mu se moljakanje, pa je položio za medicinsku školu iako je završio Pravni fakultet i otišao vani. Rekao mi je: "Vratio bih se u BiH, ali da ponovo moram otići kod nekoga da tražim posao, taj se ne bi proveo dobro" - rekao je Nanić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.