POTVRĐENO ZA AVAZ

Šmrkov advokat predat Tužilaštvu BiH, koji je policajac jučer izbjegao hapšenje!?

Interesantno je da je uhapšeni Zlatko Ibrišimović zastupao i narkobosa iz Trebinja Milana Matkovića

Ibrišimović s Admirom Arnautovićem Šmrkom. Sud BiH

Piše: M. Aš.

27.10.2022

Uhapšeni Zlatko Ibrišimović, advokat Admira Arnautovića Šmrka, osumnjičenog za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima, predat je sinoć u nadležnost Tužilaštva BiH.

Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat. Ibrišimović je sinoć ispitan u ovoj instituciji. 

Danas će biti odluka o pritvoru. Osim Ibrišimovića, uhapšen je i pripadnik MUP-a KS Amer Selak. 


Uloga Gačanovića

Svi su povezani sa Šmrkom, a njihove veze razotkrila je Sky aplikacija. Međutim, ovo je tek početak. U sklopu ove akcije ranije su uhapšeni i Adis Prašović, inspektor MUP-a KS, te Fahrudin Gačanović, državni policajac te bivši vozač i pratilac Vahidina Šahinpašića, glavnog inspektora SIPA-e.

Gačanović je, kako smo i objavili, pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH i otkrio imena drugih prljavih policajaca, nakon čega su krenula hapšenja. Uskoro će ih biti još. Na meti su, također, inspektori MUP-a KS koji su sarađivali sa Selakom i Prašovićem. Tužilaštvo je već sve zadokumentiralo, a Prašović potvrdio ko je šta radio.

Kada je u pitanju uhapšeni Zlatko Ibrišimović, on je sin poznatog advokata Fahrudina Ibrišimovića.

Interesantno je da je uhapšeni Zlatko Ibrišimović zastupao i narkobosa iz Trebinja Milana Matkovića. Bio je advokat i uhapšenog Šmrkovog saradnika Adnana Maglića, ali i narkodilera Darija Jekića, koji je radio s kriminalcima Dušanom i Milivojem Lovrenovićem Čarugom.


Primanje dara

Zvanično, Tužilaštvo KS ga sumnjiči za pranje novca, a policajca Selaka za primanje dara i odavanje tajnih podataka kriminalcima. Selak i Prašović su godinama imali tužilačku zaštitu. Jedan u Tužilaštvu KS, drugi u Tužilaštvu BiH.

Međutim, Sky je razotkrio njihove nečasne radnje. Na meti su i drugi policajci, iz drugih agencija. Grudva se tek zakotrljala. Sve vodi prema šefovima u policijskim agencijama i pravosuđu koji su štitili narkodilere. Pao je jedan državni tužilac, na redu su ostali.

Međutim, jedan pripadnik policijske agencije, jučer je izbjegao hapšenje. Uskoro će očekuju nova privođenja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.