PREDSJEDNIK UPFBIH

Smailbegović za "Avaz" o ograničavanju povećanja cijene struje: Ispunili su obećanje

Objasnio je kako je došlo do toga da EPBiH privrednicima šalje nove ugovore prema kojima je struja skuplja za do 800 posto

Smailbegović: Novi ugovori od januara. FENA

Piše: A. Kukić

27.10.2022

Na prijedlog Nermina Džindića, ministra energije, rudarstva i industrije Vlada FBiH je na današnjoj sjednici donijela odluku o ograničavanju povećavanja cijene električne energije do 20 posto za privredne subjekte za narednu godinu.

Ovu odluku je za portal "Avaza" komentirao predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović.

Obećali su i održali su. Značajna je odluka jer cijena električne energije značajno utiče na poslovanje velikih firmi, pogotovo one koje su u industriji, mislim da je ovo jedno korektno rješenje koje će dati prostora da se lakše može poslovati i EPBiH u konačnici, rudnici, a i privredi je to prihvatljivo - kazao je Smailbegović.


Objasnio je kako je došlo do toga da EPBiH privrednicima šalje nove ugovore prema kojima je struja skuplja za do 800 posto.

- Tako su postupali jer nisu imali odluku Vlade, i zato smo se zalagali da je što prije donese. Recimo, do Nove godine bi išli sa cijenom koja je trenutna, a onda bi se vezali za tržište. Mada, zakon postoji, mene je to malo čudilo, ali evo nisam pravnik i nisam želio da previše ulazim u to. Sad će sa prvim januarom formirati novu cijenu i potpisivat će se novi ugovori - zaključio je Smailbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.