AVAZ NA LICU MJESTA

Novinari nisu mogli pratiti ročište Šmrkovom advokatu: Ovo je razlog

Tužilaštvo BiH smatra da je Ibrišimović pomagao određenoj kriminalnoj grupi na način da je zajedno s njima od novca koji je pribavljen od prodaje narkotika, kupovao nekretnine po Sarajevu ali i drugim zemljama

Advokat Zlatko Ibrišimović i Admir Arnautović Šmrk. Avaz TV

Piše: M. Aščić

28.10.2022

U Sudu BiH održano je ročište Zlatku Ibrišimoviću, uhapšenom advokatu Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca. Međutim, s ovog ročišta, na zahtjev Ibrišimovićeve advokatice Lejle Čović, isključena je javnost, tačnije novinari ne mogu pratiti zašto ga tačno Tužilaštvo BiH tereti a što u sudnici obrazlaže državni tužilac Džermin Pašić. 

Sudija Tatjana Kosović kazala je da se javnost s ročišta isključuje, jer bi ono što će danas biti rečeno u sudnici moglo ugroziti poslovnu tajnu.

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Tužilaštvo BiH smatra da je Ibrišimović pomagao određenoj kiminalnoj grupi na način da je zajedno s njima od novca koji je pribavljen od prodaje narkotika, kupovao nekretnine po Sarajevu ali i drugim zemljama.

Zanimljivo je, iako je Tužilaštvo BiH jučer tražilo pritvor za uhapšenog pripadnika MUP-a KS Amera Selaka, da prema rasporedu suđenja ročište nije zakazano. 

Tužilaštvo Selaka sumnjiči za primanje dara i odavanje tajnih podataka. 

BONUS VIDEO - Ročište za produženje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku kada ga je zastupao sada uhapšeni advokat Zlatko Ibrišimović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.