SASTANAK U SARAJEVU

Bećirović sa Fon der Lejen: Bosni i Hercegovini je mjesto u EU

On je poručio da svi politički akteri trebaju raditi na stvaranju boljeg političkog, sigurnosnog i ekonomskog ambijenta

Bećirović i Fon der Lejen: Imperativ da se BiH usmjeri u euroatlantskom pravcu. SDP

E. Ć.

28.10.2022

Nakon današnjeg obraćanja predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lejen (von der Leyen) u Domu Oružanih snaga u Sarajevu, novoizabrani član Predsjedništva BiH Denis Bećirović imao je poseban sastanak sa najvišom zvaničnicom EU, koja se nalazi u posjeti našoj državi.

- Na sastanku sa Bećirovićem predsjednica Evropske komisije dala je punu podršku Bosni i Hercegovini kazavši da bh. političari u periodu do zasjedanja Vijeća Evropske unije u decembru moraju pokazati trud i napore na ispunjenju uslova u preporuci Evropske komisije, odnosno moraju pokazati da se prepreke koje su postojale počnu prevazilaziti.

Bećirović se zahvalio Fon der Lejen na posjeti BiH i na njenom današnjem govoru podrške našoj državi. Naglasio je da se upravo ključni dio njegovog programa odnosi na ispunjenje uslova za punopravno članstvo u EU, kao i intenziviranje euroatlantskog puta.

Bećirović je rekao je da se Bosna i Hercegovina i njeni zvaničnici, umjesto populizmu i nacionalističkoj retorici, moraju okrenuti rješavanju osnovnih životnih problema ljudi, te poboljšanju uslova života u cjelini.

On je poručio da svi politički akteri trebaju raditi na stvaranju boljeg političkog, sigurnosnog i ekonomskog ambijenta. Također, naglasio je kako je neophodno u razumnom roku formirati vlast u Bosni i Hercegovini, te da je imperativ da se naša država usmjeri u euroatlanskom pravcu - navodi se u saopćenju SDP-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.