REAKCIJE

Jelena Trivić: Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a

Od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom"razlika smanjena za 13.000 glasova

Jelena Trivić, Suad Arnautović. Facebook / Printscreen

Piše: E. Ma.

29.10.2022

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za predsjednicu RS na društvenim mrežama reagirala je nakon gostovanja Suada Arnautovića, predsjednika Centralne izborne komisije BiH.

Podsjetimo, prema podacima CIK-a Milorad Dodik (SNSD) pobijedio je u utrci za predsjednika manjeg bh. entiteta.

- Još jedno javno priznanje predsjednika CIK-a Suada Arnautovića da su trenutno na sajtu kao utvrđeni rezultat stoje netačni podaci.


Upisane nule

Kako Arnautović večeras kaže, on je lično prije sjednice od službenika zaduženih za kontrolu brojanja dobio informaciju da meni Dodik „bježi“ za 16.000 glasova, što bi značilo da je od početne razlike koja je stajala na sajtu CIK prije nego je uklonjena od 29.000, kontrolnim brojanjem ili "golim okom" ta razlika smanjena za 13.000 glasova - navela je Trivić na Facebooku.

Vjerovatno suočeni sa činjenicom da će zbog ovako velikog odstupanja od prvobitnih morati ponoviti izbore u Republici Srpskoj, uz još niz nepravilnosti i odstupanja koje ne mogu biti utvrđene pukim brojanjem i gledanjem u zapisnik, morali su dodatno popraviti rezultate kako bi ta razlika bila što manja od one stvarne koja je utvrđena kontrolnim brojanjem, te su mi iz tog razloga ponovo na nekoliko mjesta po utvrđenim rezultatima objavljenim na sajtu upisane nule čak tamo i gdje prvobitno nisu bile, dodala je ona.


Falsifikuju rezultate

- Da li to znači da sad CIK falsifikuje rezultate?! Još jedan dokaz da je narušen legitimitet izbornog procesa i da je nečija namjera bila da ispuni političke želje, a ne da bude ispoštovana volja naroda.

Ovo je rekao sam predsjednik CIK. Pored jučerašnje sjednice koja je bila kontroverzna, čudna, nestvarna, sjednice u kojoj se nevažeći izbirni proces prikazuje važećim rezultatima, ovo gostovanje je dodatni šamar cijeloj Republici Srpskoj.

Pozivam sve da ovu emisiju pogledaju i uvjere se u to - navela je Trivić uz objavu snimke gostovanja Arnautovića na Face TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.