AMBASADOR BRAJAN AGELER

Šef Misije OSCE-a u BiH odao počast civilnim žrtvama rata u Žepču

Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja

Ambasador Brajan Ageler. OSCE

N. Aj.

29.10.2022

Ambasador Brajan Ageler (Brian Aggeler), šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini (BiH) danas je posjetio Žepče i položio cvijeće na spomen obilježe posvećeno svim civilnim žrtvama rata.

Zajedničkim odavanjem počasti svim civilnim žrtvama rata, Žepče je napravilo ključni korak ka boljoj budućnosti za sve.

- Čast mi je biti danas ovdje i odati počast civilnim žrtvama rata Žepča. Ova općina je prešla dugačak put u cilju izgradnje dobrih odnosa među svim građanima. Spomen obilježje svim civilnim žrtvama rata izraz je opredjeljenja lokalnih vlasti, građanskog društva i građana Žepča da pamte prošlost, te žive u nastojanju da vlastitu budućnost grade u duhu dostojanstva, uzajamnog poštovanja i razumijevanja. Nadam se da će i mnogi drugi slijediti primjer Žepča - izjavio je ambasador Ageler.


Ambasador Brajan Ageler, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini odao počast civilnim žrtvama rata u Žepču. OSCE

Nakon komemoracije, ambasador Aggeler sastao se sa Matom Zovkom, načelnikom Općine Žepče, Edinom Šišićem, predsjedavajućim Općinskog vijeća, te Nikom Špirićem, predsjedavajućim Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča i Kenanom Kahrimanom, zamjenikom predsjedavajućeg istog Udruženja. Sa njima je razgovarao o aktuelnim lokalnim dešavanjima, s posebnim fokusom na obrazovanje i inicijative kojima se promoviraju tolerancija i saradnja.

- Žepče se ističe kao pozitivan primjer izgradnje povjerenja i saradnje u BiH. Misija OSCE-a u BiH nastavit će pružati podršku sličnim inicijativama kojima se promovira uzajamno poštovanje i poboljšava kvalitet života svih građana i građanki BiH - zaključio je ambasador Ageler.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.