SAOPĆENJE

Krug 99 o pokretanju postupka protiv FACE TV: Reagovati se mora kako procesi lokalnih totalitarizama ne bi otišli predaleko

Čitati u emisiji izrečeni pojam "umiri", a potom ga tumačiti unutar opsega pojma "ubiti", može samo izokrenuta svijest i manipulativni um spreman na svaku priliku za ispiranje rasudnih moći ciljne grupe kojoj je namijenjena, kazali su iz Kruga 99

Adil Kulenović: Podržao Senada Hadžifejzovića. ANADOLIJA / FACE TV

S. S.

31.10.2022

Paradoksalno je da Regulatorna agencija za komunikacije po službenoj dužnosti pokreće preliminarni postupak zbog reakcije jednog dijela javnosti u BiH nakon emitovanja Centralnog dnevnika sa Senadom Hadžifejzovićem od 29. oktobra 2022. na FACE TV, navode iz Kruga 99.

- Naprosto, jer drugi dio javnosti nije ni imao na šta da reaguje, upravo zbog doslovnog razumijevanja činjenice koja bi mogla biti osnov za otvaranje postupka i prijetnje drakonskim kaznama ovoj TV kući. Čitati u emisiji izrečeni pojam "umiri", a potom ga tumačiti unutar opsega pojma "ubiti", može samo izokrenuta svijest i manipulativni um spreman na svaku priliku za ispiranje rasudnih moći ciljne grupe kojoj je namijenjena - poručili su iz Kruga 99.

Dodaju da su od toga opasnije krajnje namjere ove "providne denuncijacije koja kao metod već predugo urušava svaku mogućnost obnove društva, povjerenja među ljudima i nužnost racionalne politike."

- Reagovati se mora danas kako procesi lokalnih totalitarizama ne bi otišli predaleko - naveli su.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.