AVAZ OTKRIVA

Zašto je Tužilaštvo predložilo kućni pritvor: Nakon Elvisa Keljmendija, propjevao i Denis Stojnić!

Pitanje je sada ko će biti uhapšen nakon očite saradnje Stojnića s Tužilaštvom i ko ima razloga da strahuje, u FUP-u i OSA-i od dolaska pripadnika MUP KS na njihova vrata

Keljmendi i Stojnić. Facebook

Piše: M. Aš.

31.10.2022

Tužilaštvo BiH predložit će kućni pritvor za uhapšenog MMA borca Denisa Stojnića, potvrdio je njegov advokat Omar Mehmedbašić za "Avaz".

Stojnić je uhapšen u subotu po nalogu Tužilaštva BiH. Sedam sati davao je iskaz tužiocima koji rade na predmetima vezanim za Sky. Prema riječima advokata Mehmedbašića, Stojnić je negirao međunarodno navođenje na prostituciju, a priznao je krivično djelo primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Prema informacijama "Avaza", niko ko nije pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH nije izašao na mjere zabrane - kućni pritvor. Isto važi i za Stojnića. Pristao je na punu saradnju sa Tužilaštvom, a  kako bi se branio sa slobode. To je nedavno isto uradio i njegov kum Elvis Keljmendi. 

Kućni pritvor, uz saradnju s Tužilaštvom određen je i Fahrudinu Gačanoviću, pripadniku DKPT BiH, koji je također propjevao u ovoj instituciji. Osim Keljmendija i Gačanovića, ranije je pušten i Adis Prašović, inspektor MUP KS-a.

I Prašović je postao saradnik Tužilaštva. Nakon njihove saradnje, uhapšeno je nekoliko osoba. Svi se dovode u vezu s Sky aplikacijom. 

Pitanje je sada ko će biti uhapšen nakon očite saradnje Stojnića s Tužilaštvom i ko ima razloga da strahuje, u FUP-u i OSA-i  od dolaska pripadnika MUP KS na njihova vrata.

Naši izvori tvrde da je Stojnić potpuno sarađivao kao bi izbjegao pritvor i odlazak u Vojkoviće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.