VISOKO

Semir Osmanagić: Posljednji vikend oktobra bio rekordan po posjetama

Prelijepo vrijeme uz temperature od preko 20 stepeni privuklo je mnogobrojne goste da posjete Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, izjavio je Osmanagić

Posjeta Parku Ravne. FB

A. O.

2.11.2022

Osnivač Fondacije "Bosanska piramida Sunca" Semir Osmanagić često govori o broju posjeta gradu Visoko.

Kako je istakao, posljednji vikend oktobra donio je nove rekorde po broju posjeta Bosanskoj dolini piramida u ovom dijelu godine. 


- Prelijepo vrijeme uz temperature od preko 20 stepeni privuklo je mnogobrojne goste da posjete Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i Arheološko – turističko – sportski park "Ravne 2", lokacije u Kompleksu Ravne koje nikada u ovo doba godine nisu bile punije - navodi Osmanagić.

Istakao je da gosti iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske i drugih zemalja, uživali su u posjetu tunelima Ravne, dok je park "Ravne 2" bio ispunjen gostima, ali i brojnim aktivnostima.


Predivan izlet

Među posjetiocima ove nedjelje smo sreli i Vjekoslava Kramera, čuvenog Vjeku kuhara, koji je sa svojim ljubimcem na četiri noge obilazio lokacije i divio se svemu što je mogao da vidi, dok je za sve lokacije posvetio posebno vrijeme, pa je uz obilaske najviše vremena proveo u Aleji suvenirnica, gdje je svaku suvenirnicu obišao i provjerio šta to nude ljudi koji su vlasnici ovih dućana.

U parku "Ravne 2" gosti su uživali u brojnim sadržajima koje nudi najljepši park u ovom dijelu Evrope, mališani koji se bave tekvandoom (taekwondoom) imali su predivan izlet u parku ispunjen igrom, ali i treninzima, dok je u Regionalnom teniskom centru trenirao i naš teniser Aldin Šetkić. 

Brojni posjetioci uživali u Visokom. FB

Novi tereni

Dodao je da novi tereni za basket i odbojku također su ove nedjelje bili ispunjeni sportistima, a na basket terenu je održan i interesantan turnir.

- Iako je jesen već stigla, prelijepo vrijeme i jako ugodne temperature za ovo doba godine u Kompleks Ravne privlače i dalje brojne goste, a vrijedni uposlenici i vodiči se maksimalno trude da goste dočekaju, pokažu im sve zanimljivosti, dok gosti zadovoljni napuštaju najposjećeniju turističku lokaciju u Zeničko – dobojskom kantonu - rekao je on. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.