PREDSJEDNICA PDA

Elzina Pirić za "Avaz" o dogovoru osam stranaka: Ovo je najozbiljnija poslijeratna stvar u BiH

Narodu treba ekonomija, jer samo "sit stomak daje zdravu glavu", zaključila je Pirić

Elzina Pirić: Stvarni problemi građana. AVAZ

Piše: A. Ovčina

3.11.2022

Predsjednica Pokreta demokratske akcije (PDA) Elzina Pirić o usaglašenju teksta Sporazuma o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, za portal "Avaza" izjavila da je ovo najozbiljnija poslijeratna stvar u BiH i da su stranke okupljene oko zajedničkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića pokazale zrelost, stabilnost i iskrenost u svom odnosu.

- Evropski put BiH je najbitnija stvar, odnosno ekonomski prosperitet BiH. U ovom bloku najvažnija stvar oko koje smo se sigurno usaglasili je vladavina prava, reforma pravosuđa, antikoruptivni zakoni i sve ono što je Evropska unija postavila pred nas – rekla je Pirić za portal "Avaza".

Smatra da je ovo budućnost i da će BiH vrlo brzo imati formiranu vlast na svim nivoima. Na pitanje smatra li da će ovo biti promjena na bolje, odgovorila je potvrdno.

- Svaka promjena bi trebala biti dobra promjena. Ova promjena će donijeti mnogo dobra BiH, mnogo širine i mnogo relaksiraniju situaciju. Posvetit ćemo se pravim problemima u ovoj zemlji. To su ekonomija, korupcija, pravosuđe, sistemska rješenja, socijalna pravda, a ne "presipanje iz šupljeg u prazno" i pravljenje i dizanje tenzija u zemlji. Narodu treba ekonomija, jer samo "sit stomak daje zdravu glavu" – zaključila je Elzina Pirić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.