HISTORIJSKI DOGOVOR

Pokret za nove generacije podržao predloženi sporazum o formiranju parlamentarnih većina

Na taj način stvoreni su uvjeti za realizaciju druge, za naš pokret najbitnije, faze pripreme zajedničkog djelovanja navedenih stranaka, saopćeno je

Marjanović: Najavio za "Avaz" podršku Sporazumu. Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

4.11.2022

Kako je i najavio Damir Marjanović za portal "Avaza", Upravni odbor pokreta Za nove generacije podržao je predloženi Sporazum o formiranju parlamentarnih većina na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini, a koji su usaglasili sa postizbornim partnerima (Socijaldemokratska partija BiH, Narod i pravda, Naša stranka, Narodni evropski savez, Bosanskohercegovačka inicijativa – Kasumović Fuad, Pokret demokratske akcije i Stranka za Bosnu i Hercegovinu).

- Na taj način stvoreni su uvjeti za realizaciju druge, za naš pokret najbitnije, faze pripreme zajedničkog djelovanja navedenih stranaka, kroz kreiranje zajedničkoga programa budućih izvršnih vlasti na svim nivoima.


Ovim činom ostvarujemo predizborne intencije pokreta da budućim političkim djelovanjem realiziramo ciljeve predviđene našim programom u onom političkom kapacitetu koji su nam Bosanci i Hercegovci dali na izborima.

Potpuno smo svjesni da bi znatno lakši i popularniji put za naš politički pokret bilo opoziciono djelovanje, koje bi sigurno kroz kritiku vlasti dovelo do povećanog interesovanja i popularnosti naših članova.

No, sada nam se pružila prilika da konkretnim djelovanjem kroz poluge izvršne vlasti realiziramo dio našega predizbornog programa, i bilo bi neprincipijelno ali i politički kukavički, takvu priliku odbiti nauštrb političke popularnosti i promocije.

Jednostavno, nove generacije nemaju vremena za neke nove političke igrokaze, nego zaslužuju konkretnu akciju i rješenja desetljećima nagomilavanih problema. Pokret Za nove generacije će usmjeriti svu svoju snagu u tom pravcu - saoćeno je iz pokreta Za nove generacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.