KONTAMINACIJA SPINOVIMA

Prof. Enver Kazaz za "Avaz": Alkalaj je prenio Komšićevo mišljenje koje je potpuno suprotno stavovima EU, SAD i Velike Britanije

Javni prostor BiH je kontaminiran spinovima obavještajnih službi i političkih centara moći, kaže Kazaz

Profesor Enver Kazaz. avaz

Piše: A. Bajramović

4.11.2022

Prof. Enver Kazaz komentirao je govor ambasadora BiH Svena Alkalaja na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, ocijenivši da je Alkalaj iznio mišljenje jednog čovjeka - Željka Komšića. 

Dodaje da politika sukobljavanja s međunarodnom zajednicom, kakvu vodi Željko Komšić, opasno prijeti da interesi BiH na Zapadu budu ugroženi.

- Javni prostor BiH je kontaminiran spinovima obavještajnih službi i političkih centara moći. Alkalaj nije iznio mišljenje BiH niti ga je moguće imati u vanjskoj politici, već je on prenio mišljenje člana Predsjedništva Željka Komšića. Ono je potpuno suprotno stavovima EU, SAD i Velike Britanije, koje stoje iza odluke visokog predstavnika kojom je deblokirana FBiH, konačno uspostavljen Ustavni sud, dati rokovi za provođenje odluka i koja, kad se ne može donijeti odluka o nekom pitanju, suspendira većinu u nekom od domova naroda, smanjujući broj zastupnika potrebnih za njeno donošenje - kaže Kazaz.

Podsjećamo, Sven Alkalaj, je optužio Krisitjana Šmita (Christian Schmidt), visokog predstavnika u BiH za prevaru irača, kršenje Ustava, destabilizaciju, diskriminaciju te se tako svrstao rame uz rame s Rusijom, koja Šmitov angažman smatra prijetnjom miru i stabilnosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.