JASMIN MULAHUSIĆ

Istraga Tužilaštva BiH: Kada će biti optužen Fadilov i Bakirov radikalni bot iz Luksemburga

Nakon hapšenja Mulahusića iz Tužilaštva BiH je rečeno, da je on u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i "dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al-Kaida i drugim terorističkim organizacijama"

Mulahusić i Novalić. Facebook

Piše: M. Aš.

7.11.2022

Tužilaštvo BiH još uvijek radi na istrazi protiv Jasmina Mulahusića, radikalnog SDA jurišnika s adresom prebivališta u Luksemburgu, koji je osumnjičen za više krivičnih dijela.

Tužilaštvo BiH ga sumnjiči da je u dužem vremenskom periodu, putem društvenih mreža i interneta, u javnost “plasirao uvredljive poruke na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, kojima se na najgrublji način vrijeđaju vjerska i nacionalna osjećanja građana u Bosni i Hercegovini, te izrađivao i plasirao različite foto i video-montaže kojima se širi nacionalna i vjerska mržnja i netrpeljivost između naroda u Bosni i Hercegovini”.

Nakon hapšenja Mulahusića iz Tužilaštva BiH je rečeno, da je on u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i "dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al-Kaida i drugim terorističkim organizacijama".

No, istraga protiv radikalnog bota, koji vrijeđa političke oponente SDA, njihove porodice i najprizemnije napada novinare koji ne pišu po volji režima, i dalje traje. S druge strane, Mulahusić nastavlja po starom sa svojim montažama i vrijeđanjima. Mulahusić je poznat i po pozivima na proteste ispred pravosudnih institucija. Veliki je fan Osmana Mehmedagića Osmice, direktora OSA-e. Njega je Tužilaštvu BiH prijavilo na stotine osoba, ali i dalje nema optužnice.

 - Intenzivno se radi na predmetu, koji je obiman obzirom na veliki broj oštećenih lica i krivičnopravnih radnji za koje se osumnjičeni tereti u istrazi. Tužilaštvo BiH u koordinaciji sa policijskim agencijama, agencijama za provođenje zakona u BiH, kao i sa nadležnim tijelima van BiH putem zamolnica za međunarodnu pravnu pomoć preduzima potrebne istražne radnje - rečeno je iz Tužilaštva BiH za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.