POLITIČKE OPTUŽBE

Branković za "Avaz": Idem na džumu s uglednim članovima NiP-a, je li Konakoviću i to lobiranje?

Federalni premijer koristi svoju funkciju i vrši pritisak na zastupnike, nudi i obećava, u ekipi za “lobiranje” su još Voloder i Branković , napisao je Konaković

Nedžad Branković i Elmedin Konaković. Avaz

Piše: D. H.

7.11.2022

Lider Naroda i pravde Elmedin Konaković na svom Facebook profilu napisao je kako "tajkuni režima" zovu novoizabrane zastupnike iz drugih stranaka da pređu u SDA, tvrdeći im da ova stranka ima već obezbijeđenu većinu u Domu naroda FBiH koja je neophodna za formiranje vlasti.

Među i onima koje Konaković prozvao da se bave ovakvom vrstom "lobiranja" je i Nedžad Branković, zamjenik državnog ministra saobraćaja i komunikacija i bivši premijer FBiH.

- Federalni premijer koristi svoju funkciju i vrši pritisak na zastupnike, nudi i obećava, u ekipi za “lobiranje” su još Voloder i Branković - napisao je Konaković.


Dio statusa Elmedina Konakovića. Facebook

Tim povodom kontaktirali smo Nedžada Brankovića, koji je negirao optužbe Konakovića.

- Ne znam šta on podrazumijeva pod pojmom lobiranja, je li to znači da petkom ne bih treba klanjati džumu s nekim uglednim članovima Naroda i pravde, je li i to lobiranje? Nisam bio sa zastupnicima, mada ne negiram da sa uglednim članovima NiP-a klanjam džumu petkom.

Branković kaže da Konaković već odavno ima neki lični problem s njim.

- Ko Konakovićeve izjave više uopšte uzima za ozbiljno. To su obične gluposti, ja ne znam ni ko su čiji zastupnici, a ne znam zašto praviti priču od toga što poznajem široki krug ljudi. Mnogi članovi NiP-a i ja smo u istom džematu, pa Konaković možda može i to pretvoriti u lobiranje. On se očigledno boji da nije postigao rezultat za koji se obavezao, možda nije u stanju da isporuči ono što je s nekim ugovorio i vjerovatno zbog toga dolaze takvi komentari. Konaković je i svoju političku karijeru krenuo sa tim, čak i kad je bio SDA-ov premijer, govorio je kako ne da subvencije firmi SDA-ovog premijera Brankovića. Nije to bio novac firmi Branković, nego uposlenicima firme. Konakoviću možda fale neke stvari u političkoj karijeri, pa se voli na mene pozvati - kazao je Branković u izjavi za "Avaz".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.