PDA ŽIVINICE

Muhić: Tražimo od OHR-a da upotrijebi bonske ovlasti i oduzme mandate Aliću i Suljkanoviću

Zgroženi smo činjenicom da su kandidati PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović, koji su dobili mandate u Skupštini TK, iznevjerili stranku i svoj glas dali za formiranje skupštinske većine zajedno sa SDA i DF, rekao je Muhić

Muhić: Šokiran sam podmuklim postupkom obojice. PDA

A. Č.

8.11.2022

Gradski odbor PDA Živinice daje punu podršku rukovodstvu Pokreta demokratske akcije na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić, a povodom aktuelnih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona.

- Mi, okupljeni u PDA Živinice, zgroženi smo činjenicom da su kandidati PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović, koji su na Općim izborima dobili mandate u Skupštini TK, iznevjerili stranku i svoj glas dali za formiranje skupštinske većine zajedno sa SDA i DF i to u samom foto finišu formiranja vlasti na sva tri nivoa - rekao je Said Muhić, predsjednik Gradskog odbora PDA Živinice.

Muhić je dodao da su i Alić i Suljkanović uživali veliko povjerenje kako rukovodstva stranke, tako i svih ostalih članova stranke.

- Kao njihov stranački kolega šokiran sam podmuklim postupkom obojice, a posebno Jakuba Suljkanovića, kojeg su poštovali ljudi iz drugih političkih opcija i čovjeka koji je važio za jednu moralnu osobu. Tražimo da OHR, odnosno visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini upotrijebi bonske ovlasti i da im oduzme mandate, jer članovi i simpatizeri stranke nisu glasali za SDA, nego za programske ciljeve PDA - kazao je Muhić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.