SAOPĆENJE

Otvoreno pismo Kasumovića: "Neupućeni" Galijaševiću, većina za Kantonalnu skupštinu je potpisana i završena

Galijaševiću, vrijeme je da razmišljaš o ostavci, a ne o koruptivnom djelovanju i bezuspješnim pokušajima formiranja vlasti pod pritiscima, poručio je Kasumović

Kasumović o Galijaševiću: On ne razgovora nego vrši pritisak. AVAZ / FACEBOOK

A. O.

9.11.2022

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović danas se oglasio saopćenjem, uputivši otvoreno pismo posvećeno Miralemu Galijaševiću. 

Pismo prenosimo u cjelosti: 

Tragom jučerašnjeg saopćenja za medije Stranke demokratske akcije (SDA) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) kojeg potpisuje Miralem Galijašević, lider Bosanskohercegovačke inicijative - Kasumović Fuad (BHI - KF) i pregovora o uspostavljenoj novoj većini u ZDK Fuad Kasumović prokomentarisao je navode kako SDA i Galijašević i dalje razgovaraju o formiranju većine u ovom Kantonu.

- Obavještavam Miralema Galijaševića, ako je neupućen, da je većina za Kantonalnu skupštinu potpisana i završena. Shodno tome, on ne razgovora nego vrši pritisak i pokušavaju kupiti zastupnike.

Pozivam Tužilaštvo BiH, SIPA-u i FUP da prate situaciju jer se ozbiljan pritisak i prijetnje vrše nad zastupnicima koji su potpisnici Sporazuma o novoj vlasti u ZDK. Osim pritiska i prijetnji, istovremeno se nudi i novac. Zahtijevam da se uključe nadležne institucije jer je ovo pokušaj postizborne manipulacije.

Pojašnjavam i to kako su stranke koje čine novu vlast u ZDK osvojile 83.000 glasova na proteklim izborima, što je apsolutna većina u Kantonu, a nikako krađa volje građana kako se to pokušava predstaviti u stranačkim pamfletima. Mi ničiju volju ne uzimamo nego većina upravo i odlučuje.

Na kraju, Miraleme Galijaševiću, Omere Škaljo i Ramo Isaku, ne vršite pritisak na zastupnike, a još jednom pozivam nadležne da zaštiti zastupnike, potpisnike Sporazuma o novoj vlasti u ZDK.

Također, Galijaševiću, vrijeme je da razmišljaš o ostavci, a ne o koruptivnom djelovanju i bezuspješnim pokušajima formiranja vlasti pod pritiscima, na silu i ucjenama. Razmišljaj o ostavci i to ne samo ti nego svi tvoji saradnici - zaključio je Kasumović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.