ODRŽANA SJEDNICA CIK-A

Karić i Forto odbili mandate u Skupštini KS, šta je sa Sebijom Izetbegović

I gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je odbio osvojeni mandat za poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, pa će on biti dodijeljen Naidi Delibašić

Karić i Forto: Neće u Skupštinu KS. Armin Durgut / Pixsell

E. Ć.

9.11.2022

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine (CIK) saopćeno je da je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odbila osvojeni mandat u Skupštini Kantona Sarajevo, te da ostaje na poziciji gradonačelnice glavnog grada BiH.

Njen mandat dodijeljen je Kenanu Magodi. Mandat u Skupštini KS odbio je i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, a njegov mandat pripast će Saneli Klarić.

Mandat u Skupštini Kantona Sarajevo odbio je i Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH i načelnik Općine Novi Grad.

I gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je odbio osvojeni mandat za poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, pa će on biti dodijeljen Naidi Delibašić.

Inače, nije poznato šta će uraditi gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, odnosno da li će gradonačelničku stolicu zamijeniti onom u Parlamentarnoj skupštini ili će ostati na aktuelnoj funkciji. Također, Sebija Izetbegović bira da li će u Skupštinu Kantona Sarajevo ili će ostati direktorica KCUS-a.








Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.