REAKCIJA MINISTRA

Haris Vranić o slučaju "Džena Gadžun": Pozivamo Tužilaštvo da bez odlaganja utvrdi šta se tačno desilo

Nadamo se da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti što prije riješen u okviru zakona

Vranić: Predali svu dokumentaciju. Facebook

Piše: E. Ma.

14.11.2022

Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo kazao je da su uradili sve što je u nadležnosti ovog ministarstva, odnosno svu prikupljenu dokumentaciju dostavili su nadležnom Tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje, u slučaju "Džena Gadžun".

- Tu prestaje nadležnost Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo u pogledu poduzimanja pravnih koraka u vezi sa tragičnim događajem, preminule djevojčice Džene Gadžun. Ministarstvo zdravstva nije niti represivni niti zakonodavni organ. Nadamo se da će pravosudni organi utvrditi sve relevantne činjenice i da će slučaj biti što prije riješen u okviru zakona - rekao je Vranić.


Pozvao je Tužilaštvo da bez odlaganja temeljito, stručno i nepristrasno utvrdi šta se tačno desilo u ovom slučaju i poduzme odgovarajuće zakonske mjere.

Ministar Vranić pozvao je roditelje na razgovor u prostorije Ministarstva, čija su vrata bila i ostaju otvorena, u terminu koji njima odgovara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.