SARAJEVO

Vjekoslav Bevanda imao saobraćajnu nesreću uoči sastanka osmorke i HDZ-a

On nije zadobio povrede, te se priključio sastanku dok je na vozilima načinjena materijalna šteta

Bevanda: Prošao bez povreda. N. Ćorović

N. Ć.

16.11.2022

U centrali Socijaldemokratske partije (SDP) u Sarajevu počeo je sastanak radnih grupa stranaka okupljenih u grupaciju osmorke i HDZ-a BiH.

Delegaciju HDZ-a BiH čine Borjana Krišto, kandidatkinja za člana Predsjedništvo na minulim izborima, ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i Marinko Čavara, predsjednik FBiH.

Bevanda je prilikom dolaska u centralu SDP-a imao saobraćajnu nesreću. On nije zadobio povrede, te se priključio sastanku dok je na vozilima načinjena materijalna šteta.




Sa mjesta nesreće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Inače, kako je najavljeno, na sastanku će predstavnici osmorke ponuditi njihov usaglašeni dokument o programskim načelima HDZ-u.

Kolokvijalno nazvane osmorka, stranke članice ove grupacije su ranije potpisale sporazum o formiranju većina na svim nivoima vlasti te su na jučerašnjem sastanku usuglasile tekst programskih načela kao temelj koalicijskog sporazuma, a nakon toga saopćile da će sporazum ponuditi i drugim strankama, potencijalnim koalicionim partnerima, prvenstveno HDZ-u.

Riječ je o iscrpnom dokumentu s desetinama vrlo konkretnih mjera, principa, ciljeva i smjernica. Rezultat je rada niza ekspertnih timova političkih subjekata, a tiče se hitnog pristupanja Evropskoj uniji i NATO savezu te socio-ekonomskih mjera, kao i uvođenja mjera za funkcioniranja pravne države, rečeno je između ostalog nakon jučerašnjeg sastanka osmorke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.