AVAZ NA LICU MJESTA

Dodik napustio salu tokom govora Komšića: On i Željka Cvijanović prvi otišli

Dodika su kamere snimile i kako nije slušao govor Željka Komšića, već je svoju pažnju fokusirao na mobitel, pa je onda napustio salu

Cvijanović i Dodik napustili zgradu Predsjedništva BiH. A. Kukić

Piše: A. Kukić

16.11.2022

Nakon inauguracije članova novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine zgradu ove institucije prvi su napustili novi član Predsjedništva iz RS Željka Cvijanović i njen stranački kolega i prethodnik Milorad Dodik.

Dodik se danas, iako je ranije izjavio da "mu ne pada na pamet da više uđe u ovu zgradu", ipak pojavio u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 


Nakon što je Cvijanović primila čestitke brojnih zvanica, napustila zgradu Predsjedništva. Što se Dodika tiče, kamere su ga snimile kako nije slušao govor Željka Komšića, već je svoju pažnju fokusirao na mobitel, a onda je tokom Komšićevog inauguralnog govora napustio salu u kojoj se održavala konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH.


Dodik: Nije do kraja ispratio govor Komšića. Twitter

Dodik se ubrzo oglasio i na Twitteru, gdje je objavio fotografiju kako sjedi van sale u kojoj se održavala konstituirajuća sjednica Predsjedništva BiH, dok je iza njega na ekranu u toku govor Željka Komšića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.