KOMENTAR ZA "AVAZ"

Profesor Kazaz analizira novi saziv Predsjedništva BiH: Komšić je tri mandata potrošio na uzaludnosti svoje politike

U Predsjedništvu BiH imamo jednog člana koji dolazi iz građanskog orijentiranog političkog bloka i koji je očigledno danas u svojoj izjavi imao svijest o zemlji koju treba da vodi, rekao je Kazaz

Kazaz: Promjene očekujem samo od gospodina Bećirovića. Avaz

Piše: A. Č.

16.11.2022

Željka Cvijanović, Denis Bećirović i Željko Komšić danas su položili svečanu zakletvu i tako zvanično postali novi članovi Predsjedništva BiH.

Sva tri člana su održali i svoje prve govore, te građanima Bosne i Hercegovine poslali poruke.

Politički analitičar, profesor Enver Kazaz, za portal "Avaza"

komentirao je prvi dan novih članova i Predsjedništvu BiH te šta očekuje od njih u naredne četiri godine.

- U Predsjedništvu BiH imamo jednog člana (Denis Bećirović, op.a.) koji dolazi iz građanskog orijentiranog političkog bloka i koji je očigledno danas u svojoj izjavi imao svijest o zemlji koju treba da vodi govoreći da smo najbolje rezultate postizali kada smo bili zajedno a da smo najgora zla činili kada smo se razjedinjavali.

Ostala dva člana Predsjedništva, odnosno jedna članica dolazi iz nacionalističke partije sa separatističkim tendencijama (Željka Cvijanović, op.a.). 

Gospodin Željko Komšić počinje svoj četvrti mandat u Predsjedništvu. Tri prethodna je potrošio na uzaludnosti svoje politike. Tako da ja promjene očekujem samo od gospodina Denisa Bećirovića - rekao je profesor Enver Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.