SARAJEVO

Poklon Općine Ilidža građanima: Koncertom Crvene jabuke proslavit će se Dan državnosti BiH

Mi ćemo dati sve od sebe da koncert bude pravi bosanskohercegovački, sarajevski, ilidžanski, rekao je Žerić

Tokom šetnje Ilidžom. OPĆINA ILIDŽA

A. O.

17.11.2022

Dan državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembar, ove godine na Ilidži će se proslaviti velikim koncertom grupe Crvena jabuka.

Koncertom na otvorenom, koji Općina Ilidža poklanja svojim građanima ali i svim gostima, kultni sarajevski bend će obilježiti jedan od najvažnijih datuma u historiji naše zemlje, što ranijih godina nije bio slučaj.

Načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, naglasio je da se pored infrastrukturnih programa, koji su određeni planom i programom, kao i potreba građana općine Ilidža, itekako razmišljalo i o projektima kakav je i sam koncert Crvene jabuke.


Niz događaja

- U ambijentu Rustempašine ulice, u samom centru Ilidže, će se 25. novembra održati jedan veliki spektakl koji poklanjamo našim Ilidžankama i Ilidžancima, kao i svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, ali i gostima koji tog vikenda budu na Ilidži - poručio je načelnik Muzur, te kazao kako se nada da će s ovim koncertom Općina Ilidža krenuti u jednu novu eru ovakvih dešavanja.

Načelnik je naglasio kako Općina Ilidža pored obilježavanja i proslave državnih praznika u Rustempašinoj ulici već narednog ljeta planira napraviti niz ovakvih događaja i manifestacija, te potvrdio težnju da Rustempašina ulica u budućnosti postane veliko šetalište i centar svih dešavanja na Ilidži.

- Želja nam je da i oni najmlađi osvete svu draž Dana državnosti, koji je izuzetno važan datum u našoj historiji i koji kao takav želimo dostojno obilježiti, ali i približiti našoj djeci - rekao je načelnik Općine Ilidža.


Cjelodnevni program proslave

Upravo zbog toga u cjelodnevni program proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine bit će uključeni učenici svih osnovnih škola s područja općine Ilidža s prigodnim priredbama i muzičkim nastupima.

- Drago mi je da smo u prilici uveličati Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Drago mi je da smo na Ilidži i da je ona počela živjeti s tim lijepim projektima od Stojčevca do nekih drugih događanja - rekao je Dražen Žerić Žera, frontmen grupe Crvena jabuka, te dodao:

- Mi ćemo dati sve od sebe da koncert bude pravi bosanskohercegovački, sarajevski, ilidžanski... Bit će sigurno da za pamćenje, uz želju da se Dan državnosti obilježava na takav način i svake naredne godine.

Na kraju press-konferencije načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić i frontmen Crvene jabuke Dražen Žerić Žera uputili su otvoren poziv svima da budu dio spektakularne proslave Dana državnosti Bosne i Hercegovine i koncerta Crvene jabuke koji će se održati 25. novembra s početkom u 20 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.