KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Jasmin Imamović prihvatio mandat u Parlamentu BiH: Nastojat ću i na novoj poziciji uraditi što više za Tuzlu

Poseban cilj mi je da se u Parlamentu BiH izborim za ono što se nisam mogao izboriti sa pozicije gradonačelnika, kazao je

Jasmin Imamović: Nastojat ću da opravdam povjerenje. A. Bešić

A. Bešić

18.11.2022

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obznanio je danas da preuzima mandat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Poslije 22 godine Imamović napušta funkciju načelnika/gradonačelnika, a Gradsko vijeće Tuzla će na vanrednoj sjednici donijeti odluku o imenovanju vršioca dužnosti gradonačelnika, a sve do održavanja vanrednih izbora.

"Nastojat ću da opravdam povjerenje"

- Nastojat ću uraditi i na novoj poziciji što više za Tuzlu i građane. Moj poseban cilj je da se u Parlamentu BiH izborim za ono što se nisam mogao izboriti sa pozicije gradonačelnika, a tiče se Tuzle i Tuzlanskog kantona. Nastojat ću da opravdam povjerenje građana Tuzle, Posavskog kantona i Brčko distrikta BiH - kazao je Imamović.

Statutom Grada Tuzle je propisano da dužnost gradonačelnika u slučaju prestanka mandata i u slučaju opoziva, do ponovnog izbora, vrši osoba izabrana od Gradskog vijeća Tuzla natpolovičnom većinom.

V. d. do tri mjeseca

Mandat vršioca dužnosti gradonačelnika može trajati najduže tri mjeseca od dana prihvatanja Imamovićeve ostavke, shodno Zakonu o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika općina u Federaciji BiH.

U tom periodu se moraju organizirati prijevremeni izbori, a koje raspisuje Centralna izborna komisija BiH.

Jasmin Imamović. A. Bešić

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.