NEZADOVOLJAN USLOVIMA

Vukanović: Klub za pravdu i red neće glasati da Vojin Mijatović bude delegat Srba u Domu naroda PSBiH

Lideri SDP-a i opozicije u Federaciji BiH trebaju imati na umu da su Bakir i SDA žestoko kažnjeni od glasača, rekao je

Nebojša Vukanović. Screenshot

Piše: A. K.

19.11.2022

Vrlo je drsko i krajnje neprimjereno ponašanje, ultimatumi i ucjene Vojina Mijatovića, koji je dao nekakvih pet tačaka i uslova da poslanici iz Kluba Pokreta za državu u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasaju za prijedlog opozicije za dva delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, ocijenio je u petak opozicioni poslanik u NSRS Nebojša Vukanović.

On je zaključio kako je “čudno da Vojin Mijatović nije postavio neki sličan uslov svom bivšem predsjedniku stranke i šefu Miloradu Dodiku, da li će ga podržati da i dalje diže tenzije, izaziva krize, zvecka oružjem, prijeti sukobima, najavljuje secesiju, otcjepljenje, referendume…”.

Vukanović je poručio da Klub za pravdu i red neće glasati da Vojin Mijatović bude delegat Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer “sa jedne strane ne može pet poslanika Kluba za državu ucjenjivati 25 poslanika opozicije, a sa druge strane nemam povjerenje u nekog ko je bio visoki funkcioner SNSD-a, šef kabineta premijera Aleksandra Džombića i čiji je otac bio prvi vozač Milorada Dodika, kad je postao premijer 1998. godine”.


- Lideri SDP-a i opozicije u Federaciji BiH trebaju imati na umu da su Bakir i SDA žestoko kažnjeni od glasača jer su pravili pakt sa đavolom, glavnim rušiteljem naroda i države, i da bi se mogli poklizati na istu koru od banane ako naprave istu grešku, naprave tajni “deal” sa Dodikom i daju mu ključeve BiH i četvrtog delegata da može sve da ucjenjuje i blokira, a skupu cijenu bi platili svi građani - ocijenio je, između ostalog, opozicioni poslanik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.