BROJNI STRUČNJACI

"Dnevni avaz" organizira konferenciju "Cyber sigurnost"

Cilj ove konferencije je da se prikaže realno stanje o informacionoj bezbjednosti u Bosni i Hercegovini sa fokusom na prijetnje prema ključnoj infrastrukturi te korporativnoj sigurnosti informacionih sistema

Piše: E. T.

22.11.2022

Stručnjaci za cyber sigurnost na Avazovoj konferenciji će ponuditi rješenja brojnih problema. Avaz

"Dnevni avaz" organizira konferenciju Cyber sigurnost koja će biti održana 10. decembra u Sarajevu u hotelu Radon Plaza. 

Cilj ove konferencije je da se prikaže realno stanje o informacionoj bezbjednosti u Bosni i Hercegovini sa fokusom na prijetnje prema ključnoj infrastrukturi te korporativnoj sigurnosti informacionih sistema. 

Učešće u "Avazovoj" konferenciji su najavile brojne državne institucije i to Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Federalna uprava policije (FUP), Ministarstvo unutrašnjih poslova RS (MUP RS), Ministarstvo unutrašnjih poslova KS (MUP KS) te Ambasade SAD, Velike Britanije, kao i predstavnici Delegacije Evropske unije, NATO-a, EUFOR-a te predstavnici domaćih kompanija. 

Naravno, bit će govora i o kapacitetima BiH za cyber odbranu odnosno ratovanje. Činjenica je da privredni subjekti odnosno privatne kompanije, trpe ogromne štete, a o čemu će na "Avazovoj" konferenciji biti najviše govora. 

Stručnjaci za cyber sigurnost na "Avazovoj" konferenciji će ponuditi rješenja brojnih problema!

Za učešće na konferenciji Cyber sigurnost prijavite se na OVOM LINKU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.