20. NOVEMBAR

Povodom Međunarodnog dana djeteta: "Avaz Twist Tower" i "Radon Plaza" u plavoj boji

Ova lijepa akcija dio je kampanje UNICEF-a i obilježavanja godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta i promoviranja prava djece širom svijeta

E. Ć.

20.11.2022

"Avaz Twist Tower" i "Radon Plaza" obojeni u plavo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

"Avaz Twist Tower" večeras je obojen plavom bojom povodom obilježavanja 20. novembra, Međunarodnog dana djeteta. Pored "Avaz Twist Towera", kampanji se priključio i hotel "Radon Plaza", čiji dijelovi fasade su osvijetljeni u plavu boju. 

Ova lijepa akcija dio je kampanje UNICEF-a i obilježavanja godišnjice usvajanja Konvencije o pravima djeteta i promoviranja prava djece širom svijeta.

Podsjetimo, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je 20. novembra 1989. godine Konvenciju o pravima djeteta, međunarodni dokument kojim se priznaju prava djece u cijelom svijetu. Konvenciju je potpisalo 196 država, čime je postala najbrže i najšire prihvaćen sporazum na području ljudskih prava u historiji. 

Danas na svijetu živi 1,8 milijardi mladih, koji čine četvrtinu svjetske populacije. Mladi imaju ogroman potencijal da doprinesu društvenom, političkom i ekonomskom razvoju. Imamo odgovornost raditi s njima kao partnerima i pokretačima promjena.

Djeca i mladi dižu glas o pitanjima koja su važna za njihovu generaciju – od klime do mentalnog zdravlja, obrazovanja, diskriminacije, nasilja – te pozivaju odrasle da reagiraju. Djeca i mladi imaju drugačiju perspektivu od odraslih i donose nova i kreativna rješenja za probleme s kojima se svijet suočava, a oni nose u svojem odrastanju.







Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.