KORISTIO SKY

Ostaje li Šmrkov advokat u pritvoru ili će i on pristati na saradnju sa Tužilaštvom

Radi se o Zlatku Ibrišimoviću, uhapšenom advokatu Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca

Ibrišimović i Arnautović. Sud BiH

Piše: M. Aš.

21.11.2022

Krajem sedmice ističe jednomjesečni pritvor Zlatku Ibrišimoviću, uhapšenom advokatu Admira Arnautovića Šmrka, kojeg Tužilaštvo BiH sumnjiči za organizirani kriminal i pranje novca.


Nema novinara

Ibrišimović je uhapšen u sklopu istrage o Sky aplikaciju, koju je i sam posjedovao. Pritvor mu zvanično ističe 26.novembra.

Pitanje je sada hoće li za Ibrišimovića biti predložena još dva mjeseca ili će pristati na saradnju s Tužilaštvom BiH. Na taj način bit će mu određene mjere zabrane - kućni pritvor. Međuti, odluka još nije poznata,

Podsjećamo, na zahtjev Ibrišimovićeve advokatice Lejle Čović 26.oktobra je bila isključena javnost s ročista, čime su mediji ostali uskraćeni za tačne navode onoga zašto ga Tužilaštvo sumnjiči.

SutkinjaTatjana Kosović kazala je da se javnost s ročišta isključuje, jer bi ono što će biti rečeno u sudnici moglo ugroziti poslovnu tajnu.


Šta je tačno radio

Prema nezvaničnim informacijama "Avaza", Tužilaštvo BiH smatra da je Ibrišimović pomagao određenoj kiminalnoj grupi na način da je zajedno s njima od novca koji je pribavljen od prodaje narkotika, kupovao nekretnine po Sarajevu ali i drugim zemljama.

Zajedno s Ibrišimovićem uhapšen je tada i Amer Selak, inspektor MUP-a KS.

Tužilaštvo Selaka sumnjiči za primanje dara i odavanje tajnih podataka kriminalcima.

On se nalazi u Vojkovićima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.