PRIJEDOR

Rasipa se nekadašnji bastion DNS-a: Svi vijećnici napustili stranku

Predojević je naveo da, zajedno sa Slavicom Popović, Mladenom Radišićem, Igorom Javorićem i Draganom Romčevićem, nastavlja rad, kao nezavisni klub vijećnika

Rasulo u stranci koju vodi Nenad Nešić. FACEBOOK

S. S. / Srna

22.11.2022

Svih pet vijećnika DNS-a u Skupštini grada Prijedora napustilo je ovu stranku, izjavio je danas Srni dosadašnji predsjednik kluba vijećnika ove stranke Goran Predojević.

Predojević je naveo da, zajedno sa Slavicom Popović, Mladenom Radišićem, Igorom Javorićem i Draganom Romčevićem, nastavlja rad, kao nezavisni klub vijećnika.

Predojević podnio ostavku kao predsjednik GO DNS Prijedor

- Nezadovoljni politikom i putem kojim ide DNS, donijeli smo odluku da napustimo stranku. Svjesni činjenice da nam je do sada jedini politički angažman bio samo u DNS-u i da smo mnogo truda i energije uložili u stvaranje i jačanje stranke nismo spremni prihvatiti put kojim ide DNS i odnos pojedinih funkcionera prema odbornicima i članovima DNS-a - rekao je Predojević, prenosi Srna.

Predojević je prošlog mjeseca podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog odbora DNS-a Prijedor koju je obavljao prethodne dvije godine.

DNS je na lokalnim izborima 2020. godine osvojio šest mandata, ali je vijećnik Zlatko Ritan na početku mandata napustio stranku i klub i djeluje kao nazavisni vijećnik, a iz DNS-a je prešao prvo u Demos, a potom u NPS.

Brojna napuštanja stranaka

U sadašnjem sazivu gradskog parlamenta i oba vijećnika PDP-a, Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija, napustili su stranku i djeluju kao nezavisni vijećnici, a naknadno su osnovali novu stranku, Potkozarski narodni pokret (PNP).

Od 31 vijećnika u prijedorskom parlamentu, na lokalnim izborima 2020. godini učestvovala je jedna nezavisna kandidatkinja, Slađana Borojević Radaković koja je pred Opće izbore ove godine pristupila SPS-u.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.