PREDSJEDNIK RS

Dodik poručio Bajdenu: Čestitka za Dan državnosti je provokacija

Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici Američke ambasade da 25. novembar nije praznik BiH, rekao je Dodik

Dodik: BiH nema zakon o praznicima. Dejan Rakita / Pixsell

H. J. I.

24.11.2022

Predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik komentirao je čestitku predsjednika SAD Džoa Bajdena (Joe Biden) koja je upućena članovima Predsjedništva BiH povodom Dana državnosti te je poručio kako je riječ o provokaciji. 

On je u svom obraćanju poslao poruku i Ambasadi SAD te je naglasio kako 25. novembar za njega nije praznik BiH.

- Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici Američke ambasade da 25. novembar nije praznik BiH - rekao je Dodik.


Predsjednik RS podsjetio je da BiH nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS i u FBiH.

- Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izvijeste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki u ima predsjednika SAD - ukazao je Dodik.

Podsjećamo, Bajden je u pismu, u ime naroda SAD, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.