NEVIĐENO LICEMJERJE

Poruka sudije Perića porodici Memić: Nemojte gubiti nadu

Vjerujem da je ovo za vas težak i stresan postupak, rekao je Perić

Perić poručio porodici Memić: Vaša borba za istinu i pravdu nije samo vaša. Printscreen

A. Č.

24.11.2022

Tročlano Sudsko vijeće Suda BiH koje su činile sudije Branko Perić, Nenad Šeleda i Izo Tankić, izreklo je presudu kojom su Zijad Mutap, Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni optužbi da su kao članovi organizovane kriminalne grupe prikrivali dokaze o načinu stradanja Dženana Memića. 

Sudija Perić se na kraju želio obratiti i oštećenima Murizu i Arijani Memić, na što su oni burno reagirali, te ih je Perić zamolio da napuste sudnicu.

Zastupnika porodice Memić Ifeta Ferageta zamolio je da im prenese ono što im je želio saopćiti.

- Vjerujem da je ovo za vas težak i stresan postupak. Nemojte gubiti nadu. Vaša borba za istinu i pravdu nije samo vaša. Nikada više nisu potrebnije bile sigurnost i vladavina pravde i prava. Nemojte dozvoliti da se nesrećom manipuliše i čini mi se da se to ponekad radi. 

Iz tragedije Memića ne bi trebale nastajati druge nesreće. Bilo je dosta nekorektnog medijskog izvještavanja kojim se namjerno ili nesvjesno kompromitovao sud i oštećeni. Sve to obeshrabruje sud - poručio je sudija Perić.


Dženanov otac Muriz i njegova sestra Arijana su već pri početku Perićevog obraćanja njima, nezadovoljni presudom, napustili sudnicu. Arijana se pri napuštanju sudnice obratila Periću:

- Ima jedan pravedni sudija i pred njega ćemo i Vi i mi. Bogom se kunemo da neće ostati na ovom. Bit će pravde za Dženana. Niste pravedni i časni. Sram vas bilo.

Podsjećamo, Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović oslobođeni su optužbe da su kao organizovana kriminalna grupa prikrivali dokaze o uzrocima smrti Dženana Memića u Velikoj aleji na Ilidži.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.