ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Bećirović održao sastanak sa ambasadorom Turske: Razgovarano o bilateralnim odnosima

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, BiH, Turska pruža pomoć i na njenom evroatlantskom putu

Girgin i Bećirović. PREDSJEDNIŠTVO BIH

A. O.

24.11.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović danas je održao sastanak sa ambasadorom Republike Turske u Bosni i Hercegovini Sadikom Baburom Girginom (Babürom), na kojem je razgovarano o bilateralnim i drugim odnosima dvije države, s akcentom na ekonomska pitanja.

Na sastanku je konstatirano da pored snažne podrške nezavisnosti, suverenitetu i teritorijalnom integritetu, BiH, Turska pruža pomoć i na njenom evroatlantskom putu.

Tokom susreta je konstatirano da je Turska značajan vanjskotrgovinski partner za Bosnu i Hercegovinu, ali da postoji veliki potencijal za dodatno jačanje ekonomskih odnosa dvije države. To se posebno odnosi na direktne inozemne investicije.

Bećirović je naglasio da je potrebno dalje produbiti ekonomsku saradnju dvije države, posebno u sektorima infrastrukture, energetike, turizma i prehrane. Na sastanku je ocijenjeno i kako je neophodno raditi na još jačem povezivanju kompanija iz Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ambasador Girgin je naglasio da će njegova država nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu kao suverenu i nezavisnu državu na njenom evroatlantskom putu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.