SARAJEVO

"Avaz" na licu mjesta: Prijem u Vijećnici povodom Dana državnosti BiH

Među prisutnima su i brojni ambasadori, između ostalih, američki ambasador Majkl Marfi, britanski ambasador Džulijan Rejli, kao i ruski ambasador Igor Kalabuhov

Piše: A. Ovčina - N. Ajnadžić

24.11.2022

Sa prijema u Vijećnici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+17

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i Željko Komšić  organizirali su prijem povodom Dana državnosti BiH koji se održava u Vijećnici. 

Među prisutnima su članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović, bivši predsjednik Skupštine RBiH Miro Lazović, predsjednik SDP-a Nermin Nikšić i njegove stranačke kolege, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda, državni parlamentarac Saša Magazinović, te Vojin Mijatović.

Na prijemu povodom Dana državnosti prisustvuje i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Mirsad Vilić. Prisutna je i federalna ministrica turizma i okoliša Edita Đapo, kao i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača. U sarajevskoj Vijećnici je i Jakob Finci, kao i Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja "Žena - žrtva rata".

Prisutni su i brojni ambasadori stranih zemalja. Tu je Majkl Marfi (Michael Murphy), ambasador Sjedinjenih Američkih Država, britanski ambasador Džulijan Rajli (Julian Reilly), kao i Igor Kalabuhov, ruski ambasador u našoj zemlji.

Prijem u sarajevskoj Vijećnici otvoren je himnom Bosne i Hercegovine.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.