BIVŠA DJEVOJKA DŽENANA

Šta je Alisa Ramić-Mutap govorila u prvom iskazu nakon nesreće

U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam, navela je

Alisa Ramić, bivša djevojka Dženana Memića. Armin Durgut Pixsell / Facebook

S. S.

24.11.2022

Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio povrede opasne po život u Velikoj aleji na Ilidži, a 15. februara je preminuo na UKCS-u.

U trenutku napada s njim se nalazila i Alisa Ramić, tada Mutap. U početku su postojale tvrdnje da je bila saobraćajna nesreća, a nakon toga se utvrdilo da je Dženan Memić napadnut.

Prvi uhapšeni su bili Ljubo i Bekrija Seferović, koji su se teretili da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Memić.

Rekonstrukcija događaja snimljena je u junu 2016. godine prema naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo kako bi se utvrdio način kretanja Ljubinog kombija koji je navodno udario par.

Alisa Ramić, tada Mutap tada je tvrdila: "Ja sam bila s ove strane, Dženan je bio uz mene, dodirivali smo se ramenima".

Ona je 24. oktobra 2016. godine svjedočila pred Kantonalnim sudom u Sarajevu, u predmetu protiv Ljube i Bekrije Seferovića i tada je rekla da se ničeg ne sjeća i da ima amneziju.

"Otišli smo kod Vidikovca"

Na pitanje tužioca šta se desilo tog kobnog osmog februara, Alisa je na pretresu kazala:

- Taj dan provela sam sa prijateljicom Zerinom do večeri. Dobila sam nekoliko poziva od rahmetli Dženana da se nađemo, što sam i prihvatila.

Kazala je da su ona i preminuli Dženan bili u vezi.

- Bili smo u vezi. Našli smo se kod MUP-a na Ilidži. Pogledala sam koliko je sati, bilo je devet. Otišli smo kod Vidikovca, tamo je bilo puno i on je predložio da odemo kod Mahira na pizzu, ali ja nisam bila za to. Zatim smo se dogovorili da odemo na Ilidžu u Veliku aleju da prošetamo, dodala je.

Kaže da su se parkirali kod hotela Casa Grande.

- Parkirali smo se kod Casa Grandea, noć je bila mirna. Krenuli smo polako prema Velikoj Aleji, išao je uz moju lijevu stranu. U jednom trenutku sam ga željela pitati i on je u tom trenutku trznuo glavom prema meni i od tada se ništa ne sjećam. Nikog nisam čula, bio je mir i tišina. Učinilo mi se da je to bilo kao da je on vidio nešto iza nas i ja sam tada izgubila svijest.

"Bio je prljav u licu"

Alisa Mutap je još dodala da se nakon dva dana sjetila samo još jedne scene.

-Sjetila sam se dva dana nakon toga svega jedne scene. U polusvjesnom stanju vidjela sam vozilo tamno zelene boje i osobu sa razbarušenom kosom i bio je prljav u licu. Sjećam se da se to vozilo udaljilo, ali ne mogu se sjetiti u kojem pravcu - rekla je Mutap na suđenju 24. oktobra 2016. godine.

Alisa Mutap u svojoj izjavi u MUP-u KS, koju je 10. februara 2016. dala Hasanu Dupovcu kaže da se s Dženanom sastala u 21.30 sati kod PU Ilidža, nakon čega su otišli na Zmajevac i Vidikovac, a na snimku se njegovo vozilo vidi u Lužanima u 21:28:28 sati, što je isključilo mogućnost da su išli na Zmajevac i Vidikovac. 

"Pokušali ubiti i Alisu"

U dopisu porodice Mutap, iz marta 2016. godine kada su se obratili javnosti saopštili su da su Dženan i Alisa napadnuti, da onaj/i koji je/su ubili Dženana da su pokušali ubiti i Alisu.

Mutap se i 2018. godine se oglasila saopćenjem za javnost i tada je između ostalog navela:

- Kada su nas pronašli u ruci sam imala dva telefona, Dženanov i moj. Ovim putem želim da kažem da ja nisam imala svoja dva telefona kako kaže porodica Memić i da mi je jedan vraćen bez znanja Kantonalnog tuzilaštva. Moj jedini telefon je vještačen, kao i sim kartica koja mi je bila oduzeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.