SAOPĆENJE

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić građanima čestitao Dan državnosti BiH

U ovim izazovnim vremenima za našu domovinu, sve njene narode i građane, izuzetno je važno zajedničkim snagama učiniti sve da ona bude zemlja bolje budućnosti, prosperiteta, razvoja, pravde i jednakih šansi, poručio je Radončić

Press centar SBB-a

Radončić: 25. novembar veliki je dan za našu domovinu, jedan od najvažnijih datuma u njenoj hiljadugodišnjoj historiji

Foto: SBB


Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić svim građanima Bosne i Hercegovine uputio je čestitku povodom Dana državnosti.

- 25. novembar veliki je dan za našu domovinu, jedan od najvažnijih datuma u njenoj hiljadugodišnjoj historiji. Tog dana 1943. godine na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić-Gradu obnovljena je državnost i potvrđene su historijske granice Bosne i Hercegovine, te je učvršćena opredijeljenost svih njenih naroda i građana da žive u zemlji jednakosti, zajedništva i solidarnosti.

I danas, 79 godina nakon zasjedanja ZAVNOBiH-a, možemo potvrditi hiljadugodišnji državni kontinuitet naše domovine i poslati poruku njene neupitne budućnosti. U ovim izazovnim vremenima za našu domovinu, sve njene narode i građane, izuzetno je važno zajedničkim snagama učiniti sve da ona bude zemlja bolje budućnosti, prosperiteta, razvoja, pravde i jednakih šansi - navodi se u čestitci, saopćeno je iz SBB-a.

Više o temi Fahrudin Radončić

NA VRH

Podijeli članak na