DODIKOV SAVJETNIK

Tegeltija komentirao političku situaciju u FBiH: Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene

FBiH je trenutno u fazi potpunog političkog preslagivanja, u kojoj je SDA bez koalicionog kapaciteta, dok Osmorka ima problem nestabilnosti Naše stranke koja je njena Ahilova peta, napisao je Tegeltija na Twitteru

Tegeltija: NS je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije. Printscreen

H. J. I.

25.11.2022

Milan Tegeltija, savjetnik Milorada Dodika i bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), na Twitteru je komentirao trenutnu političku situaciju u BiH. 

- Mora se primjetiti da Konaković dosad uspješno odoljeva napadima na bazi političkog konflikta. SDA mašinerija mu vješto nameće konflitkni narativ ali on to prilično dobro balansira i amortizuje, ne dozvoljavajući da ga uvuku u narativ koji bi Osmorku onemogućio u uspostavljanju vlasti.

NS je značajno naivnija i osjetljivija na SDA medije, zbog čega je labilni dio te Osmorke i njena najslabija karika. SDP igra politički iskusno, SDA zadnja dva dana pojačava konfliktnu retoriku i diže ljestvicu kao zadnji adut, forsirajući Osmorki političku ucjenu na bazi "patriotizma". 


DF se našla u izolovanoj političkoj situaciji i prosto je otpisana kao politički faktor. HDZ joj nije oduzeo koalicioni kapacitet samo sa HDZ-om nego sa bilo kim drugim. Čović je prosto pomeo Komšića sa političke scene, čini se prilično nepovratno.

FBiH je trenutno u fazi potpunog političkog preslagivanja, u kojoj je SDA bez koalicionog kapaciteta, dok Osmorka ima problem nestabilnosti Naše stranke koja je njena Ahilova peta koju će SDA sigurno pokušati da iskoristi, tako da je u stvari NS jedina šansa SDA da poremeti planove Osmorke - napisao je Tegeltija na Twitteru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.